RAHMETLE ANILMIYORLAR
3 gün önce 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 45 yıl dönümü idi. 45 yıl önce ve bu yıl olduğu gibi Cuma günü 12 Eylül idi ve o günün gece yarısından sonra ülkemizde ordu ABD desteği ile yönetime el koymuştu.
1970 ile 1980 yılları arasında ülkemizde kardeş kavgası ile geçen 5.000 gencimizin can verdiği kaos dönemi sonucunda şartların darbe için elverişli hale geldiğini gören ordu ülkemizde darbe yapmış ve tüm ülkede sokağa çıkma yasağı ve sıkıyönetim ilan edilmişti.
Etkisi yıllarca süren darbe döneminde hükümet ve Cumhurbaşkanı görevden uzaklaştırılmış, TBMM dağıtılmış, anayasa lağvedilip siyasi partiler kapatılmış, siyasi partilerin yetkililerine siyaset yasağı getirilerek siyasetten el çektirilmişlerdi.
Bu dönemde yapılan hukuk tanımaz uygulamalarla1 milyon 700.000 kadar insanımız sorgulanmış, 700.000'ne yakın insanımız fişlenmiş, 30.000 insanımız işinden atılmış, 30.000 insanımız vatandaşlıktan çıkarılmış, 5.000 memur işinden atılmış, 2500 asker personelin görevine son verilmiş, 50 vatandaşımız darbecilerin bir sağdan bir soldan anlayış kararı ile idam edilmiş, 958 vatandaşımız farklı suçlamalarla yargılanmadan öldürülmüştü.
Darbecilerin ısmarlama ile yaptırdığı anayasa, darbecilerin baskısı ile zorla millete kabul ettirilmiş, anayasaya hayır diyenler vatan hainliği ve bozuk kanlı olmakla itham edilmişlerdi.
Darbenin üzerinden yıllar geçtikten sonra yapılan referandumla 12 Eylül darbesini yapanların siyasi yasaklı hale getirdiği siyasi parti lider ve yöneticilerinin yasağı milletin oyları ile kaldırılmış, bu lider ve yöneticiler yeniden siyasete dönmüşler, milletten aldıkları oyla milletvekili, başbakan, bakan ve cumhurbaşkanı olmuşlardır.
12 Eylül darbesini yaparak ülkemize, insanımıza kara günler yaşatan, ülkemize ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda büyük sıkıntılar yaşatan, anaların ağlamasına, babaların acılarını içine atmasına sebep olan darbeciler darbeden sonraki yıllarda haklarında açılan davalarla yargılanmışlar, rütbeleri sökülmüş,yalnızlığa mahkûm olmuşlar, resmi görevliler dışında cenazelerine katılıp rahmet dileyenleri olmamış, milletin gönlünde de mahkûm olmuşlardır.
Bugün 27 Mayıs 1960 darbesinin mahkûm edip idam ettiği Başbakan Adnan Menderes ve bakanlar Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu Vatan Caddesi'ndeki anıt mezarda yatıyorlar ve rahmetle anılıyorlar. 12 Eylül darbecilerinin 7,5 yıl cezaevinde tuttuğu Büyük Birlik Partisi kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Tacettin Dergahında yatıyor ve rahmetle anılıyorlar. Ama 27 Mayıs kanlı darbesini, 12 Eylül kanlı darbesini millete karşı yapanlar için rahmet okuyan insanımız bulunmuyor. Bu vesileyle 27 Mayıs ve 12 Eylül darbesinin mazlumlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Hakkın, hukukun, adaletin ortadan kaldırıldığı darbe dönemlerinin ülkemizde yeniden yaşanmaması için millet iradesine hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum.













