GAZETECİLİĞİN UNU YOK ÜNÜ VAR
Kısa süreliğin de olsa tanıma ve tanışma fırsatı bulduğum mütebessim, pozitif, pragmatik ve kendi alanında deneyimli Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinde akademisyen olan uzmanlaşmış gazetecilik dersimize giren kıymetli hocam Dr. Çetin Oranlı şu sıralar Adana Basın İlan Kurumu Bölge Müdürlüğüne atanmış bulunmakta.
Öncelikle bu yeni görevinde kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.
Erzincan valisi iken bütün kamuoyunun tanıdığı merhum Recep Yazıcıoğlu ile yaptığı söyleşi ile bir başka sevdim, hocamı. Sanırsam bu söyleşi vali beyin kızağa çekildiği 2000'li yılların başında Ankara'da geçiyor.
Çetin bey, her derse farklı simaları tecrübe sahibi kişileri konuk eder onların birikimlerinden istifade etmemizi isterdi.
Bu konuklar bazen tarım ve gıda alanında bazen sağlık alanında bazen ekonomi ve spor alanında özellikle gazetecilik konusunda uzmanlaşmış kişilerden olurdu.
Gazeteciliğin kolay bir meslek olmadığını, kendine has bir dili olduğunu, yelpazesinin geniş olduğunu, hızlı değişen gündem karşısında gazetecinin kendini sürekli yenilemesi gerektiğini mutlaka bir alanda branşlaşmanın/uzmanlaşmanın işimizi kolaylaştıracağını söylerdi.
Sahiden kolay bir meslek değil. Azıcık ibreyi sağa çevirsen sola; sola çevirsen sağa yaranamıyorsun. Konumunu merkez olarak belirleyenlerse etki alanı 'nötr' oluyor.
Ama habercilikte aslolan 'Gerçeğin izini sürmektir'.
Zaman zaman anılarından alıntı yapar konuyla ilgili anekdotlar anlatırdı.
Hiç unutmam bir dersimizde şöyle demişti.
"Arkadaşlar! (Sevgili öğrenciler); Gazetecilik gözde mesleklerden biridir. Sürekli ekranlardasınız. Sanattan, spordan, siyasetten bir çok alanda tanınmış kişilerle bir arada olma şansınız var. Bu durum zamanla sizi ünlü yapabilir. Ancak Gazetecilerin öğle ahım şahım bir geliri de yoktur.
Bunun için derler ki "GAZETECİLİĞİN UNU YOK ÜNÜ VAR "
Kıymetli hocam (müdürüm) Ben de sizleri köşe yazıma taşıyarak yâd ediyorum.
Selamlar, Saygılar...
Aziz AKBAL














